Foto’s zijn ‘storytellers’, ze vertellen verhalen uit je leven. Het is niet voor niets het eerste waar je naar grijpt als thuis brand uitbreekt. Foto’s zijn beeldverhalen van dierbare herinneringen. Als ik jeugdfoto’s terug zie, geniet ik het meest van foto’s van ons toenmalige huis, ons gezin, de inrichting destijds, mijn ouders op jonge(re) leeftijd. Foto’s van mijn broer en ik als kind slapend op de achterbank, op weg naar de jaarlijkse zomervakantie aan het Como meer. Foto’s die verhalen vertellen, foto’s die je voelt.

Inmiddels een paar decennia verder, ben ik zelf moeder van een heerlijke tienerdochter. Samen met manlief wonen we met z’n drieën in het mooie dorp Maarssen. Als moeder en fotografe ben ik overtuigd van de waarde van puur en echt vastleggen hoe iets op dat moment is. In een omgeving die iets aan het verhaal toevoegt. Zonder te poseren, zonder fotoglimlach, met zo min mogelijk aanwijzigingen. Het liefste fotografeer ik mensen en families terwijl ze gewoon ‘hun ding doen‘, de zogenaamde documentaire stijl. Of dat nu tijdens een bruiloft is, een jubileum of aan de keukentafel.

Om nog iets meer over mezelf te vertellen in een paar steekwoorden : spontaan en chaotisch, eigenwijs en bescheiden, gedreven, lekker eten, espresso én cappuccino, tennis, skiën, music was my first love, andere culturen, kunst, reizen.

Als mens en als fotograaf ben ik nu benieuwd naar jouw verhaal. Want dat is wat ik doe: verhalen vertellen in mooie beelden. Dus wie weet tot ziens, ik zie je graag!

Hartelijke groet, Lia

Foto: Nicolette Schuur (Beeldschrift)